۱۳۸۸ مهر ۹, پنجشنبه

ورود نظامیان به عرصه سیاست (۲)

مهدی کروبی در جلسه ای با کارکنان دفتر انتخاباتی خویش در اواخر اسفند ۱۳۸۴ اذعان داشت که در سالهای اخیر بارها در مورد دخالت سپاه پاسداران در مسایل سیاسی هشدار داده است. بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، مهدی کروبی و مصطفی معین ادعا کردند که پیروزی احمدی نژاد در انتخابات، از طرف عناصربسیار متمولی در رژیم (از جمله سید مجتبی خامنه ای) که شامل اعضای سپاه و بسیج نیز میشد، بطور غیر قانونی حمایت و پشتیبانی شد.
در بیانیه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از انتخابات سال ۱۳۸۴ از جمله آمده است: "انتخابات ریاست جمهوری با حضور سپاه و بسیج با نتایج هدایت شده تبدیل گردید. .....بنابر گزارش وزارت اطلاعات، دادگستری و کشور و نیز شکایات آقایان کروبی، معین، رفسنجانی یک نهاد نظامی در سراسر کشور همچون یک حزب سیاسی با تشکیلات فراگیر و در قالب طرحهای عملیاتی به هدایت و جهت دهی آرا در سطح کشور و بویژه شهرهای کوچک و مناطق روستائی که احزاب سیاسی در آنجا حضوری ندارند پرداخته است".

در کابینه اول احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ حداقل ۹ وزیر یا قبلا در سپاه پاسداران خدمت می کردند یا بطریقی وابسته بدان بودند. این وزرا شامل افراد زیر می شدند:
  1. منوچهر متکی: وزیر امور خارجه. قبلا در کنار مشاغل و مسؤلیت های دیگر، افسر رابط بین سپاه پاسداران و وزارت امور خارجه نیز بود.
  2. مصطفی محمد نجار: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح. عضو سپاه پاسداران از ۱۳۵۷. شرکت در سرکوب کردها در ۱۳۵۸ و ۱۳۵۹. فرمانده عملیات سپاه در لبنان، فلسطین و کشورهای خلیج فارس در سالهای ۱۳۶۰. عضو کمیسیون مرگ دررابطه با کشتارهای زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷.
  3. محمد حسین صفار هرندی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی. سرتیپ سابق سپاه پاسداران، فرمانده سابق سپاه در جنوب ایران، رئیس سابق کمیته سیاسی سپاه پاسداران.
  4. غلامحسین محسنی اژه ای: وزیر اطلاعات. دادیار و قاضی سابق دادگاه ویژه روحانیت و قاضی مخصوص در وزارت اطلاعات و امنیت.
  5. مصطفی پورمحمدی: وزیر کشور. معاون برون مرزی وزیر وزارت اطلاعات در دوران علی فلاحیان. مسئول بخش اختصاصی امنیت و اطلاعات دفتر رهبری. معاون سابق وزارت امنیت و اطلاعات. عضو کمیسیون مرگ دررابطه با کشتارهای زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷.
  6. مسعود میرکاظمی: وزیر بازرگانی. فرمانده سابق لجستیکی سپاه پاسداران و رئیس مرکز مطالعات استراتژیکی سپاه.
  7. محمود رحمتی: وزیر راه و ترابری. رئیس سابق جهاد دانشگاهی که سازمانی فرانظامی وابسته به سپاه پاسداران است.
  8. علیرضا تهماسبی: وزیر صنایع و معادن. افسر سابق سپاه در پادگان خاتم الانبیاء.
  9. پرویز فتاح: وزیر انرژی. معاون سابق فرماندهی لشکر مخصوص سپاه پاسداران.
علاوه بر این، آقایان غلامحسین محسنی اژه ای و مصطفی پور محمدی زمینه ها و سوابقی در سازمان حجتیه داشته اند.
بعد از برقراری کابینه اول احمدی نژاد، بسیاری از معاونین وزارتخانه ها و همچنین استانداران کشور نیز جایشان را به عناصر وابسته به سپاه پاسداران دادند. مصطفی پور محمدی وزیر کشور محمد باقر ذوالقدر جانشین فرمانده سپاه پاسداران را به عنوان معاون سیاسی ـ امنیتی وزارت کشور و قائم مقام خود برگزید. تعدادی از معاونین احمدی نژاد هم از جمله حسین دهقان معاون رییس‌جمهور از فرماندهان سپاه بودند.
از استانداران جدید میتوان بعنوان مثال از استاندار جدید همدان علی شادمانی نام برد که رئیس دانشگاه علوم و فنون سپاه بود، و یا عباس محتاج یکی از فرماندهان سابق سپاه و فرمانده نیروی دریائی که به سمت استاندار قم منصوب شد. بنوشته مطبوعات یازده نفر از فرماندهان سپاه و نیروهای انتظامی و چهار نفر از مسئولان سابق سازمان زندانهای کشور از طرف وزیر کشور بعنوان استاندار و فرماندار برگزیده شدند.
علاوه بر جایگزینیها در رده های بالا، جابجایی بسیار وسیعی در سطوح مختلف اداری کشور نیز صورت گرفت که بواسطه آن سپاهیان در تمام شئون اداری نفوذ کردند. بنابر ادعایی حدود ۲۵ هزار تن از مدیران میانی جایشان را به عناصر وابسته به سپاه یا سپاهیان سابق دادند.

بخش اول این مقاله را اینجا بخوانید.

اشتراک/پست Balatarin

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر